Τα άρθρα μου στο φοιτητικό περιοδικό: "Chill - out"

Κλείνοντας τους φακέλους: Έχεις χωρίσει πραγματικά από τους πρώην σου;
Τεύχος: Απρίλιος - Μάιος  2013

     Δεν μας έφτανε η κρίση, ήρθε κι ο χωρισμός. Κι εκεί που λέω ότι έχω προχωρήσει έρχεται στο κινητό μου ένα φιλικό μήνυμα του τύπου «Τι κάνεις;» από τον πρώην μου. Πως πρέπει να αντιδράσω; Να απαντήσω ή όχι; Κι αν απαντήσω τι να γράψω; Αποφασίζω να μην του στείλω, αλλά όπως και να έχει αυτό το μήνυμα αποτέλεσε μια αφορμή για να τον ξαναθυμηθώ. Κι έτσι ξεκινώ να βλέπω το προφίλ του στο facebook. Αλήθεια πόσες από εσάς άραγε να έχετε έρθει στην ίδια θέση; Υποθέτω ότι κάθε μία από εμάς έχει περάσει από μία ανάλογη κατάσταση έστω και μία φόρα στη ζωή της. Πότε καταλαβαίνεις ότι τον σκέφτεσαι ακόμα; Ποια είναι τα σημάδια που σου λένε ότι τελικά δεν έχεις αφήσει το παρελθόν πίσω και όλα μοιάζουν μπερδεμένα;

1. Έχεις φρικάρει γιατί είσαι πολύ καιρό μόνη σου και αντί να κοιτάς μπροστά ψάχνεις  τα παλιά .
2. Έχεις αναθεωρήσει τους λόγους που χώρισες και θεωρείς πως είναι ο ιδανικός άντρας της ζωής σου.
3. Μόλις είδες μήνυμα του, σου έπεσε το κινητό από τα χέρια; Αν ναι μάλλον δε το ξεπέρασες ποτέ  .
4. Έχεις σχέση και με το που χτυπήσει το καμπανάκι από τον πρώην σου εσύ τρέχεις αμέσως από πίσω του.
5. Ενώ έχετε χωρίσει εξακολουθείτε να έχετε καθημερινή επαφή με αποτέλεσμα κανείς από τους δύο να έχει προχωρήσει και ταυτόχρονα περιμένει κάτι από τον άλλον  .

      Αν διακρίνεις τουλάχιστον ένα σημάδι στην περίπτωση σου, λυπάμαι που θα στο πω αλλά ναι, δεν έχεις χωρίσει πραγματικά από τον πρώην σου. Μη σε παίρνει από κάτω, υπάρχουν και λόγοι που θα σε κάνουν να αγνοήσεις τα παραπάνω σημάδια και μη γυρίσεις στον πρώην σου.

1. Είσαι single; Ε και; Μετά από καιρό έχεις βρει τον παλιό καλό εαυτό σου και δε χρειάζεται να γυρίσεις σε εκείνο το παλιό και υστερικό που δεν ήξερε τι έκανε. Υπήρχε σοβαρός λόγος που χωρίσατε και έχασες τον εαυτό σου. Μη το ξεχνάς!
2. Αν ήταν ο ιδανικός άντρας για σένα γιατί δεν έχετε ακόμα σχέση; Χμ, μάλλον δεν είναι αυτός ο πρίγκιπας που περιμένεις πάνω στο άσπρο άλογο.
3. Οκ, μπορεί σε κάθε μήνυμα του να θυμάσαι τις όμορφες αναμνήσεις σας,  θυμήσου, όμως, πως πέρασες δύσκολες στιγμές όταν χωρίσατε.
4. Έχεις νέα σχέση τώρα, ένα άνθρωπο που περνάς καλά. Μετά από καιρό νιώθεις ήρεμη, γεμάτη, όλο αυτοπεποίθηση και γι’ αυτό και μόνο πρέπει να ευχαριστείς τον πρώην σου. Αλλά είπαμε μπορείς να πεις ένα ευχαριστώ δε χρειάζεται κάτι περισσότερο.
5. Τόσος καιρός μαζί δε σας έφτασε; Απομακρυνθείτε και λίγο, θα γεμίσετε τσιμπούρια στο τέλος τόσο κοντά που είστε .

Όπως και να έχει την επόμενη φορά που θα δεις μήνυμα από το πρώην σου σκέψου πως οι πρώην είναι σα το σπίτι των γονιών μας: νιώθουμε άνετα όταν επιστρέφουμε αλλά κανείς μας δε θέλει να μείνει εκεί για πάντα .

Συντάκτρια: Μαρία Δρακουλάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου